STRENGERE EMISSIENORMEN DIESELMOTOREN !

STRENGERE EMISSIENORMEN DIESELMOTOREN !

Vanaf 1 januari 2019 dienen dieselmotoren geproduceerd vanaf 2019 en gebruikt in nieuwe machines zoals stroomgroepen en mobiele compressoren etc. te voldoen aan de nieuwe Stage V normen. Motoren die nog geproduceerd zijn in 2018, kunnen nog verwerkt worden in nieuwe machines geproduceerd in 2019 tot zolang deze motoren nog beschikbaar zullen zijn en/of met een maximale uitstel van 18 maanden.

Dit zijn Europese normen die worden opgelegd aan alle constructeurs en fabrikanten van deze motoren en machines waarin ze verwerkt worden.

Om te kunnen voldoen aan de nieuwe emissienormen zullen fabrikanten allerlei zaken dienen aan te passen aan dieselmotoren, zoals uitlaatgasregeneratie systemen, diesel oxydatie catalysatoren, Adblue systemen, roetfilters, allerlei sensoren, regelsystemen en electronica.

Motoren zullen naar verwachting circa verdubbelen in prijs ( prijsstijgingen van +/-100%) !!

Omdat de motor een groot deel uitmaakt van stroomgroepen en mobiele compressoren is de verwachting dat deze machines vanaf 1 januari 2019 een prijsstijging zullen kennen van +/- 30% a +/- 50% (schatting).